Ce este medierea?
Medierea reprezinta modalitatea de solutionare a conflictelor pe cale amiabila cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al partilor. Mediatorul te poate scapa de proces intr-un termen foarte scurt si cu maxima discretie poti fi divortat de sot/sotie sau poti solutiona un conflict cu partenerul de afaceri.

Avantajele medierii
– este mai putin costisitoare si mai rapid decat un proces in instanta;
– este confidentiala, ceea ce se discuta in cadrul sedintelor de mediere nu este public;
– restabileste relatia dintre parti;
– solutia este durabila deoarece este formulata direct de catre parti;
– este voluntara, partile pot incepe sau renunta la mediere fara consecinte juridice;
– folosind medierea, se castiga timp, se cheltuiesc mai putini bani si scade nivelul stesului.

Divort prin mediere
In data de 19.10.2010 a fost adoptata de catre Parlamentul Romaniei propunerea legislativa cunoscuta publicului sub numele “Mica Reforma in Justitie”. Noua lege prevede stimularea partilor ca in caz de divort sa apeleze la mediator inainte de a ajunge la instanta de judecata. Divortul prin mediere se poate realiza chiar si intr-o singura sedinta.

De ce divort prin mediere?
Potrivit legii medierii, pot fi rezolvate prin mediere neintelegerile dintre soti privind continuarea casatoriei, precum si alte neintelegeri inerente unui asemenea eveniment.

Divortul in sine poate constitui o trauma atat pentru copii cat si pentru sotii implicati in actiunea de divort. Pentru ca aceste traume sa fie evitate si pentru ca fostii soti sa poata coopera in a-si educa si creste copii, este recomandat ca cei doi soti sa mearga la mediator.

Beneficiile unui divort prin mediere:
– divortul prin mediere este mai putin traumatizant decat divortul pronuntat de
instanta de judecata;
– costuri mai reduse;
– timp mai redus de solutionare;
– confidentialitate;
– evitarea instantei de judecata.